דף הבית » הקפאת ביציות
הקפאה או שמירה של הביציות מאפשרת לנשים לשמר את הביציות שלהן על מנת לאפשר להן להיכנס להריון בעתיד בעזרת טיפולי פוריות של הפריה חוץ גופית. התהליך עצמו כולל שאיבת הביציות מהאישה והקפאתן לצורך שימוש עתידי. כיום הקפאת ביציות מתאפשרת מסיבות רפואיות כאשר במצב כזה במידה ולאישה אין ילדים קודמים קופת החולים היא המממנת של הטיפול, ומסיבות לא רפואיות כאשר האישה המעוניינת להקפיא את הביציות שלה מממנת באופן פרטי את התהליך.
מהן הסיבות שמאפשרות הקפאת ביציות ?
1. כאשר בן הזוג הוא בעל איכות זרע ירודה או ספירת זרע נמוכה
דבר המשפיע על טיפולי הפוריות
2. כאשר האישה בעלת איכות ביצית נמוכה
3. מדלקת קשה של איברי האגן או באיברי המין הפנימיים של האישה
4. כאשר האישה נמצאת בקבוצת סיכון להפסקת ביוץ ווסת מוקדם
5. כאשר האישה אמורה לעבור כריתת שחלות
6. האישה מיועדת לעבור או עוברת כעת טיפולים כימותרפיים או הקרנות
כיצד מתבצע התהליך של הקפאת הביציות?
במשך זמן רב נתקלה הרפואה בקושי בהקפאת ביציות עקב העובדה שמדובר בתא הגדול ביותר בגוף האישה שמכיל כמות גדולה של מים ובתהליך ההקפאה של הביציות נוצרים בו גבישי קרח שגורמים להרס התא. על מנת להיפטר מגושי הקרח יש לנקז את התא מהמים לפני הקפאתו ולהחליף את המים בתמיסה שעמידה בפני הקפאה.
ניתן להקפיא ביציות בשתי שיטות- הקפאה איטית בהקפאה מהירה ביותר שנקראת גם זיגוג. הקפאת ביציות היא תהליך בעל סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד בשתי השיטות, שמאפשרות מעבר להקפאת ביציות גם הקפאת עוברים בשלבים שונים לאחר ההפריה עצמה.
השלבים בתהליך הקפאת הביציות:
מהם הסיבוכים הצפויים לאחר הקפאת ביציות?
הסיכונים בהקפאת ביציות הם כמו הסיבוכים בהפריה חוץ גופית רגילה שכן שאיבת ביציות היא אחד מהשלבים בטיפול זה.
נשים המעוניינות להקפיא את הביציות שלהן מסיבות לא רפואיות יכולות לעשות זאת ארבע פעמים בלבד או עד השגת עשרים ביציות- מה שיקרה קודם לכן. על האישה להיות בין הגילאים 30-41 כאשר תוכלנה להשתמש באותן ביציות עד גיל חמישים וארבע בלבד. את הביציות המוקפאות ניתן לשמור עד חמש שנים ולאחר מכן אם תרצה האישה להאריך את זמן ההקפאה עליה להודיע מראש ליחידה החוץ גופית. יש לקחת בחשבון שככל שזמן ההקפאה ארוך יותר איכות הביציות יורדת.
אחוזי ההצלחה של הריונות שנוצרו על ידי שימוש בביציות מוקפאות עדיין נמוכים יותר מהריונות שנוצרו על ידי שימוש בביציות טריות או ביציות מופרות מוקפאות, כפי שנעשה בטיפולי הפריה חוץ גופית באופן רגיל. יש לקחת בחשבון את זמן ההקפאה וסיבת ההקפאה.
פורטל איי וי אף ישראל בא לתת כלים למתמודדים עם בעיות פריון, מידע למטופלים אשר נמצאים בתהליכי הפריה, ומידע כללי לאוכלוסיית ישראל
בפורטל מידע ברמות שונות בארץ וגם בעולם. ומציע חידושים ופיתוחים חלוציים לשיקום הסטטוסקוו בטיפולים בארץ ובחו”ל.
הפורטל עשוי להוות כלי מרכזי לסיוע וקידום איכות חיים וטיפול למתמודדים עם סוגיות פוריות