שיניים רגישות בהריון? זה מה שזה אומר

הגוף של האישה עובר הרבה מאוד תהפוכות במהלך חודשי ההיריון. הכול משתנה. כמות הדם הזורם בגופה, הערכים השונים בדם וכמובן ההורמונים שעולים ומכפילים את עצמם עוד ועוד. אז כל השינויים הללו הם בהחלט מבורכים לצורך התפקיד החשוב הזה של יצירת העובר. הבעיה היא שהאישה עשויה לסבול מבעיות שונות בשל חוסר האיזון כביכול בגופה במהלך אותה תקופה.

אחד הנפגעים הראשיים בכל הסיפור הזה של ההיריון אלו הם השיניים.

האישה עשויה לסבול פתאום מדימומים בחניכיים, דלקות שהיא לא הכירה עד כה וגרוע מכך, עששת, חורים בשיניים ובעיות שיניים שרק מחמירות ומסתבכות לממדים מבהילים עד כדי איבוד שיניים. יש הרבה שטוענים שעם כל לידה מאבדים שן אחת. יש כאלה שמדווחות על סדרה של טיפולי שיניים משקמים לאחר כל לידה ויש כאלה שכבר יודעות מראש. עם תחילת ההיריון הן מסדרות לעצמן ‘מנוי’ אצל רופא השיניים.

מה זה? למה זה קורה? והכי חשוב, האם יש דרך להתגבר על הבעיות הללו בשיניים?

רגישות בשיניים בהיריון – טבעי ונורמלי!

אז האמת אולי זה לא מרגיע את האישה כשהיא יודעת שהיא נמצאת בטווח הנורמה כי כרגע היא פשוט סובלת. צרת רבים – נחמת שוטים, כך נהוג לומר. אך אם האישה תבין כי מדובר בתופעה הבאה דווקא בעקבות ההתפתחות התקינה של ההיריון, דווקא בגלל שהעובר מתפתח לו בפנים וצורך את אבני היסוד כדי לבנות גוף חדש, כך היא אולי תהיה רגועה יותר ותקבל את התופעות הללו בהנבה.

והאמת? לא באמת חייבים לשבת אצל רופא השיניים במהלך כל התקופה ועם הכנה נכונה מראש פלוס תחזוקה טובה של השיניים יחד עם הקפדה על אכילה נכונה ובריאה ואפילו נטילת תוספי מזון חיוניים, ניתן בהחלט לצלוח את ההיריון בלי לראות כלל את רופא השיניים.

טיפולי שיניים בהיריון – האם זה אפשרי?

רבים שואלים. האם אפשר לבצע טיפולי שיניים בהריון? האם לא עדיף לדחות את הטיפולים לאחרי הלידה? אז האמת היא שיש טיפולים שאכן אפשר לדחות לתקופה שלאחר הלידה. כמו למשל טיפולי אורתודנטיה, שתלים וכל טיפול שהוא לא באמת קריטי והוא יותר לצרכים אסתטיים. עם זאת, בעיות אחרות ו’רגילות’ בשיניים, לרוב אין כל מניעה בביצוע הטיפול. כמו סתימות, טיפולי שורש ואפילו עקירות.

בנשימה אחת חובה עלינו להוסיף כי נכון שאפשר לבצע את הטיפולים הללו אך חובה לדווח לרופא השיניים על עובדת ההיריון וכן על השלב בו ההיריון כרגע. יש משמעות רבה לדבר הן מבחינת ניהול הסיכונים, הן מבחינת בחירת התאריכים והעיתוי לטיפולים והן מבחינת הבנת מצב השיניים כאשר יש בעיות שלא באמת חייבים התערבות. כמו למשל דימום מהחניכיים בעת צחצוח שיניים, לא תמיד זה יהיה בגלל דלקת או בעיה רפואית כלשהי. במקרים רבים זוהי רגישות של החניכיים בשל כמות ההורמונים הגדולה שבגוף. 

מכינים את הפה לקראת ההיריון

בכל מקרה, כדי למנוע את כל הדילמות הללו, כן טיפולי שיניים בהיריון, לא טיפולי שיניים בהיריון, כדאי להכין את הפה קראת ההיריון. מה שאומר בדיקה יסודית של שיניים בשלב תכנון ההיריון. בהתאם לתוצאות הבדיקה חשוב לבצע את תוכנית הטיפול שתתקבל מהרופא. זה כולל סתימות, טיפולי שורש במקרה הצורך, כתרים, ניקוי אבנית וכל מה שיעמיד את השיניים במצב האופטימלי שלהם. מכאן והלאה יהיה צורך רק בתחזוקה. מה שאומר צחצוח שיניים עקבי בוקר וערב והקפדה על צריכת מזון עתיר בסידן.

המאמר בשיתוף https://mamraev.co.il/