טיפולי שיניים בהריון

רופא שיניים חכם אמר פעם – מכל האיברים בגוף קבלנו רק סט אחד. מהשיניים קבלנו שניים וגם זה לא מספיק.

נדמה כי האיבר הכי מטופל בגוף ודורש הכי הרבה תחזוקה, תיקונים, השלמות או החלפות אלו הם השיניים. אז אם זה נכון לכל אדם נורמטיבי זה נכון פי כמה וכמה כאשר מדובר באישה הרה. האישה ההרה נושאת ברחמה עובר שלוקח ממנה את כל מה שהוא צריך כדי לבנות גוף חדש. הוא נוטל את האנרגיה של האישה, את הוויטמינים, את המינרלים והוא גם לוקח הרבה מאוד סידן. לא סתם מקובל לומר שעם כל ילד מאבדים גם שן. אז האמת האי שזה לא באמת חייב להיות כך. עם מעט מודעות, המצב עשוי להשתפר פלאים.

מכינים את הפה לקראת ההיריון

חשוב לזכור. לפני שנכנסים להיריון, חובה לטפל בפה. לעשות אוברול יסודי שזה כולל בדיקה אצל רופא השיניים וביצוע כל הטיפולים המומלצים. אין להזניח דבר. היריון שמתחיל עם שיניים בריאות וחזקות, יגדיל את הסיכויים לכך שלא תהיה כל פגיעה בשיניים בעקבות ההיריון.

מעבר לכך, חשוב לתחזק לכל אורך ההיריון את השיניים, את החניכיים באמצעות הקפדה על היגיינת שיניים טובה. לא תמיד זה קל, במיוחד עם בחילות הבוקר כאשר רק המגע הראשוני של מברשת השיניים בפה עשוי לעורר את רפלקס ההקאה. אך אם זוכרים את ההשפעה של ההקפדה על ההיגיינה, קל יותר להתמודד גם עם זה.

תוספי תזונה

מעבר לכל מה שכתבנו לעיל, חשוב מאוד להקפיד גם על נטילת תוספי תזונה. אם אנחנו רוצים לחזק את השיניים, חשוב להקפיד על סידן בכמות מספקת. די קשה לצרוך סידן בכמות הדרושה רק ממוצרי החלב, הסרדינים, הירקות וכל מה שמכיל סידן. חשוב לצרוך בכל יום תוסף של סידן כדי להעניק לגוף את כל מה שהוא צריך גם עבור עצמו וגם עבור העובר המתפתח.

ברור שתוספי התזונה לעולם לא יבואו על חשבון תזונה בריאה ועשירה בכל הוויטמינים והמינרלים הנדרשים. כי בסופו של דבר הוויטמינים וערכי המזון שבאים מתוך האוכל שאנחנו אוכלים, נספגים בגוף הרבה יותר טוב מכל תוסף תזונה מלאכותי שאנחנו נוטלים.

טיפולי שיניים בהיריון – איך עושים את זה?

אז עד כה הרחבנו בנושא של הגנה על השיניים, הכנה שלהם לקראת ההיריון ושמירה על הקיים. אך מה עושים אם בכל זאת ישנן בעיות בשיניים במהלך ההיריון?

אז האמת היא שזה לא באמת מסוכן ולא באמת בעייתי. אין למעשה כל מניעה לבצע טיפולי שיניים גם במהלך היריון ויש הרבה מאוד נשים שמוצאות את עצמם על כסאו של רופא השיניים לאורך כל ההיריון. למרות שזה לא באמת בעייתי, חשוב מאוד לציין בפני הרופא את עובדת היותה של האישה בשלבי היריון מוקדמים / אמצעיים / מתקדמים כאשר הרופא אמור להתחשב בנתון הזה לגבי קביעת תוכנית הטיפול. יש טיפולים שעדיף לבצע אותם לקראת אמצע ההיריון ואל בתחילה. יש טיפולים שאפשר לדחות גם לאחרי הלידה ויש טיפולים רבים שאינם בעיתיים כלל במיוחד אם מדובר בשליש האחרון של ההיריון (מלבד חוסר הנוחות לשכב בתנוחה המסוימת הנדרשת בזמן טיפול שיניים…)

דלקת חניכיים בהיריון

דלקות חניכיים הם דבר נפוץ מאוד בהיריון בשל השינויים בהורמונים. חשוב להקפיד על היגיינה וניקיון השיניים ולקבל את ההמלצות של רופא השיניים לגבי הצורך בטיפול בדלקות. רוב הדלקות והדימומים יחד עם הרגישות בחניכיים יחלפו לאחר הלידה.

המאמר בשיתוף –https://www.drjerry.co.il/